Arkadaşça

16 Ekim, 2007

Nihal Kardeşimden bir Şömentablo


Resmin biraz daha yakın görünümü

Merhabalar
Büyük bir hevesle başladığım sitemi bu aralar ihmal ettiğimin farkındasınızdır. Bu aralar siteye vakit ayıramıyorum ama vakit bulduğum zaman da birşeyler eklemek çoğu zaman içimden gelmiyor. Neden mi?
En önemli sebebi büyük bir hevesle ördüğüm ya da çevremden bulduğum ve de fotoğrafladığım resimlerimin birçok sitede benden izinsiz yayınlanıyor olması. Yayınlayanlar da internette buldum işte Meral herkes kendi sitesine koysun demiştir düşüncesiyle mi yayınlıyorlar ya da benim sitemde yayınlandı Meral'e iyilik yaptım düşüncesiyle mi yayınlıyorlar ya da hepten mi düşüncesizler bilemiyorum.
Bu çok düşünceli ya da düşüncesiz arkadaşlar yüzünden de sitemin ziyaretçilerini ihmal etmek de istemiyorum. Bu aralar düşüncem ilk fırsatta elimdeki bütün resimleri toptan siteme ekleyip birdaha birşey eklememek üzere Arkadaşça sitesini internet aleminde bırakmak ve yaşantımın bir parçası olmaktan çıkarmak. O zaman kim neyi isterse çalsın bu siteden umrumda olmaz belki.
Bugün sadece resimlere bakıp geçmeyip yazımı da okuyan arkadaşlara saygılarımla....

04 Ekim, 2007

Yenidoğan - Bebek Lohusa Şekeri İçin Elemeği Süslemeler



Uzunca bir aradan sonra tekrar merhabalar diyorum.
Tezimle ilgili çalışmalarımdan ve işyeri yoğunluğumdan dolayı bir süre yazı ekleyemedim siteme. Öncelikle yokluğumda ziyaretlerini ve yorumlarını eksik etmeyen arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum.
Bugün daha önce çeyizinden örnekler eklediğim Elif kızımızın yeni dünyaya gelmiş kızı için Anneannenin hazırlamış olduğu bu güzel süslemeleri eklemek istedim. Geçen hafta sağolsunlar fotoğraflamama izin vermişlerdi.Bebek görmeye gelecek olan misafirleri için bu lohusa şekerlerini kendisi tek tek hazırlamış.Önce ahşap bir bebek beşiği almış, tüller, hazır çiçeklerle bu beşiği süslemiş sonra da tek tek içine lohusa şekerleri koyduğu ve minik bebek heykelcikleriyle tamamladığı süsleri de içine yerleştirmişler gelen misafirlere hediye edilmiş bu güzel hediyeler.
Bu örneklerden başka bebek odası kapısına asılmak üzere kapı süsü kız bebek beklendiği için pembe renkli tüllerle yine Elif'in annesi tarafından özenle yapılmış.
Bunlara ilave olarak bir de lohusa koruyucu hazırlamış kızına. Makas, Minik bir süpürge, nazar boncukları, çörek otu karışımlı alttaki süslemeyi de kendisi tasarlamış.