Arkadaşça

13 Kasım, 2006

Manda Kulağı ve Patatesli Hamurdan Peynirli Pohaça

Merhaba Arkadaşlarım.
Bugün sitemde bir ilk yaptım ve sitemin içeriğini bozarak yemek tarifi yayınladım.
Bunu patatesin hatrına yaptığımı söyleyebilirim. Benim gibi bir patates sever olur da bu ayki yemek bloglarının
patates etkinliğine katılmaz mı dedim ve 2 patatesli tarifle katılabildim. Aslında daha fazla tarifle katılabilirdim, ama etkinlikler ayın 15 inde yapılıyo diye beklerken bugün etkinliğin son günü olduğunu okuyunca resimlerini çekmiş olduğum bu 2 tarifi ekleyebildim sadece.


1. Tarif : Manda Kulağı


Hamuru İçin Malzemeler:
Un,Su ve Tuz ile katı bir hamur elde edilir. Un ve su için ölçü vermek istemedim. Çünkü verdiğim ölçü kadar su ve un ile yapılırsa kıvmı tutmayabilir. İlk deneme için 2 bardak una yavaş yavaş ılık su ekleyerek katı bir hamur yapabilirsiniz. Hamur az gelirse bi daha yoğurursunuz yapması çok kolay çünkü.
İçi İçin Malzemeler:
* Haşlanmış ve rendelenmiş patates (Kişi başına 1 büyük boy patates)
* 2 kaşık domates salçası
* 3-4 kaşık sıvıyağ
* 1 büyük soğan
* Yarım demet maydanoz
* Tuz, pulbiber, karabiber
Yapılışı
Önce soğusun diye iç malzemesini hazırlayarak başlarız. Tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenerek soğanlar kavrulur sonra salçası eklenir . Rendelediğimiz patatesler eklenir ve iyice karıştırılır. En son baharatlar ve maydanoz eklenir ve aygazdan alınır. Ben bol pulbiber eklerim. Acılı bence daha lezzetli oluyor.
İç malzemesi soğurken hamurdan yumruk büyüklüğünde beze kopartılıp açılır. (Yufka inceliğinden daha kalın şekilde açılır) Su bardağı ile yufkadan yuvarlaklar kesilir. Bu yuvarlaklara birer çorba kaşığı kadar içten koyularak pohaça yapar gibi sıkıca kapatılır. Bütün hamurlar bittikten sonra su kaynatılır ve manda kulakları tuz eklediğimiz kaynar suya atılır. Manda kulakları su yüzüne çıkınca pişmeye başladı demektir.5 dk daha kaynatılır ve süzgece alınırlar. Soğumadan servis tabaklarına alın. Mantıları soğuk suya tutmayın vitamini gider. Üzerine süzme yoğurt dökülür ve isteyene salçalı yağ kızdırılıp dökülebilir.

2. Tarif : Patatesli Hamurdan Peynirli Pohaça

Malzemeleri
* 3 tane haşlanmış patates
* 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürmek üzere ayrılacak)
* 1 fincan sıvı yağ
* 1 paket yumuşamış margarin
* 1 paket yaş maya (Mayalamak için 1 çorba kaşığı şeker ve 1 su bardağı ılık su)
* Yarım bardak ılık süt
* Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde)
* 2 tatlı kaşığı tuz
* İç Malzemesi olarak ( 100 gr Beyaz peynir ve 4-5 dal maydanoz)


Yapılışı

Önce mayası şeker ve ılık suyla hazırlanır. Unun ortasına kabaran mayası, yumurta, tuz, yağlar, haşlanmış ve rendelenmiş patates, ılık süt eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Hazırladığımız hamuru 3'e bölüp düz bir tepsiye koyarak ve üzerini örterek buzdolabında en az 1 saat dinlendiriyoruz.
Mayalanan 3 parça hamurun her birini oklavayla (yarım cm kalınlığında)açıp, açtığımız hamuru dörde kesip sonra dört parçayı tekrar ortasından üçgen olacak şekilde keserek (sigara böreği gibi) uzun kenarlarına peynirli içten koyup rulo yapın. Minik yapayım diye uğraşmayın büyük parça pohaça olursa daha lezzetli oluyorlar.Pohaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.



5 Comments:

  • At Pazartesi, Kasım 13, 2006, Blogger Beyaz Zambak said…

    Ben tarifi yaptım çok güzel ve yumusak bir oldu. Teşekkürler Meral.

     
  • At Salı, Kasım 14, 2006, Anonymous Adsız said…

    SELAMLAR. HERŞEY HARİKA ELLERİNİZE SAĞLIK. yALNIZ SİZE FOTOĞRAFLAR HAKKINDA KÜÇÜK BİR TAVSİYEDE BULUNAYIM. ÇEKİMLERİNİZİ FLAŞSIZ FAKAT AYDINLIK BİR ORTAMDA (GÜNEŞLİ BİR ORTAM YA DA EVİNİZDEDE HERHANGİ BİR IŞIK ALTINDA) ÇEKERSENİZ ÇOK DAHA GÜZEL GÖRÜNECEKLER.yALNIZ FLAŞSIZ ÇEKİM YAPARKEN MAKİNEYİ TİTRETMMEYE ÖZEN GÖSTERMELİSİNİZ.

    AYRICA SİTEMİZE VERDİĞİNİZ DESTEK İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER..

     
  • At Salı, Kasım 14, 2006, Blogger OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN said…

    Ellerinize saglik. Stuttgart´tan sevgilerimle Sonia...

     
  • At Salı, Kasım 14, 2006, Anonymous Adsız said…

    manda kulagı ne ilginç bir isim ama çok güzel görünüyor,eminim tadı da öyledir,denenecekler listesine alındı bile..selamlar

     
  • At Çarşamba, Kasım 22, 2006, Blogger Nilüfer said…

    Manda kulağını Meral yapıp bizde afiyetle tattık.İnanın harika oluyor.Denemek isteyenlere tavsiye olunur.

    Bir ilk değil mi senin blogta yemek tarifi :-),ama değer bu tarife.İnşallah yine yeriz.Merak etme artık bende yapabilirim
    :-),haluj yaptım bir ara.Bunuda kesin yaparım.Çırak ustasını geçer belki heh heh.

     

Yorum Gönder

<< Home